Vakantie in Limburg............
Te huur: 5 persoons koetsierswoning

Omgeving landgoed Klein Paarlo

De omgeving..........
Meer informatie:

Meer foto's
De omgeving
Ligging
Historie
Tarieven
Informatie/reservering
HomeInteressante links:

Ontdek Roerdalen
Uit in Limburg
Gemeente Roerdalen
Gemeente Roermond
Liever Limburg
VVV-Midden-Limburg
Dagje Roerdalen
Gastvrij RoerdalenGastvrij Roerdalen>

Winkels:
In Sint Odilienberg is een supermarkt, grote weg oversteken en direct links, daarbij ligt ook een bakker en een bank. Een slagerij vindt u in de Hoofdstraat, grote weg oversteken rechtsaf en bij huis "het Munster" links af. Een boerderij-plus-winkel is gevestigd 't Sittard 3 , grote weg oversteken links af doorrijden tot aan Schaapweg, rechtsaf , staat aangegeven linksaf. In Roermond zijn uiteraard allerlei winkels alsook een outlet centrum ( staat aangegeven).

Restaurants: in de nabije omgeving.
Van Pizza tot sterren restaurant, u vind het allemaal in de omgeving.
In de vakantiewoning is informatie beschikbaar.

Zwembad:
In de zomer kunt u zwemmen bij mooi weer in Vlodrop in "t Ploensjbad" In Montfort is het bij mooi weer gratis zwemmen. Swalmen heeft een zwembad "de Bosberg"gelegen in de bossen. In Herkenbosch kunt u ook zwemmen bij recreatiepark "het Elfenmeer" In Roermond ri Weert kunt u in buitenwater zwemmen in de Noordplas, daar in de buurt kan ook gezeild en gesurft worden. Naturistenstrand is bij Ool nabij Roermond. In Melick en Roermond zijn overdekte zwembaden. Uitgebreid zwemmen kunt u in Arcen in het Thermaalbad en in Valkenburg in Thermae 2000.

Speeltuinen:
In Roermond bij de Kitskensberg is een kleine speeltuin met kinderboerderij. Hingen ri Echt aan de linkerzijde een aardige kleine speeltuin". Tegelen heeft een grote speeltuin "Klein Zwitserland. In Born is een kasteelpark met kinderboerderij en speeltuin ook leuk om doorheen te wandelen. Overdekte speeltuin Pee Wee is in Posterholt nabij Doeland.
In Vlodrop bij de Gitstappermolen is ook een leuke speeltuin


Golf:
Golfbanen zijn er in Herkenbosch aan deStationsweg en in Brunssum.

Kayak:
Wil je de roer afzakken informeer bij Ossa in Herten. Ook andere outdoormogelijkheden

Museum:
Sint Odilienberg heeft een heemkundemuseum, dit ligt vlak naast de kerk.(romaans) In Roermond is het stedelijk museum gevestigd in het oude woonhuis van architect Cuypers, diverse tentoonstellingen. Venlo: het Limburgs museum is de moeite waard, uitleg over de geschiedenis van de maas ook leuk voor kinderen, verder diverse tentoonstellingen. Melderslo: museum: de Locht : oude ambachten en over asperge- en aardbeienteelt. Galerie Mariska Dirckx in Roermond mooie glasobjecten en metaalobjecten.
Melick: museum oude landbouwwerktuigen nabij de molen ( te bewandelen vanuit de vakantiewoning) en een rijtuigenmuseum in het centrum van het dorp.


Manege:
Rijstal Venhof Venhof 2 in Herkenbosch tel 0475-531495 en manege de Borg Heinsbergerweg 64 a Posterholt tel 0475-401684.Vlodrop Hotel St Ludwig cafe restaurant met paardenstalling.
U kunt uw eigen paard ook meebrengen en stallen in de wei bij de vakantiewoning.
Diverse ruiterroutes zijn uitgezet in Natuurpark de Meinweg en in het Roerdal, bereikbaar vanuit de vakantiewoning!


Markt:
Op zaterdagmorgen is er markt in Roermond en Vlodrop.

Bezoekerscentrum:
Bezoekerscentrum de Meinweg ligt in Herkenbosch uitleg over het ontstaan van de Meinweg, ook leuk voor kinderen. Heinsbergerweg ri Roermond. Bezoekerscentrum Leudal te Haelen. Bezoekerscentrum Mijl op zeven in Ospel. Vanuit de bezoekerscentra zij diverse wandelingen uitgezet.

Parken:
Kasteeltuinen in Arcen, diverse voorbeeldtuinen en exposities. Wild en Natuurpark Gangelt hier zijn roofvogelshows te bewonderen. Prov. Weg en dan ri Brunssum. Mondo Verde te Landgraaf, internationaak park.

Steden:
Thorn is natuurlijk de moeite waard om te bekijken, alsook Stevensweert ( oud vestingstadje) De kasteelru´ne Montfort is leuk om naar toe te fietsen. De steden Roermond Venlo en Weert zullen wel bekend zijn.

Fam. F. Nijpjes- Huize "Klein Paarlo"-Paarloweg 11- 6077 NR St. Odiliënberg
tel.: 0031 (0) 475-537525
info@landgoed-kleinpaarlo.nl
©  Isonova 2004